5 ranních rituálů do začátku každého dne

Autor: Herbalife Nutrition

Způsob, jakým začneme den, často ovlivní, jak se bude celý náš den vyvíjet. Mnozí z nás mají v tomto období ráno více času, který můžeme využít k vytvoření rituálů, díky nimž budeme zdravější a spokojenější. Vstaňte pravou nohou za pomoci těchto jednoduchých tipů!

 

Energie na celý den 

Pro mnohé z nás je snídaně nejdůležitějším jídlem celého dne. Tělo totiž ráno potřebuje dostatek energie, aby se do nového dne mohlo pustit s vervou. Snídaně bohatá na živiny, protein a komplexní sacharidy doplní tělu dostatek živin, které potřebuje na obnovu po nočním hladovění. Strava by se měla skládat z cereálií, ovoce, zeleniny, vajec a řeckého jogurtu. Pokud si přeci jen na klasické snídaně moc nepotrpíte, můžete protein a nezbytné vitamíny a minerály doplnit lahodným koktejlem. Léto se blíží, tak zkuste některý z popu-lárních koktejlů Herbalife Nutrition, třeba F1 s příchutí letního ovoce.

 

Ranní šálek kávy

Mnozí z nás si nedovedou ráno bez šálku kávy ani představit. Pokud se ale potýkáte s „ká-vovým dechem“, možná je čas vyzkoušet něco jiného. Řešením je bylinný čaj! Probuďte se s chutí na osvěžující bylinný nápoj. Na začátek své „kariéry“ milovníka bylinných čajů můžete vyzkoušet některý z našich instantních bylinných nápojů. Tyto čaje mají nízký obsah kalorií, obsahují kofein, který podporuje bdělost a soustředění, a můžete je podávat horké nebo studené. 

 

Štěstí díky zdraví

To, co aplikujeme na tělo, je stejně důležité jako to, co jíme nebo pijeme. Právě vitamíny C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Měli bychom dbát na pravidelnou aplikaci pleťových přípravků bohatých na antioxidanty, protože volné radikály jsou všude kolem nás a tělo si je dokonce vytváří samo. Aplikace pleťových přípravků bohatých na an-tioxidanty každé ráno má tedy zásadní význam. Než ráno odejdeme z domu, je důležité použít opalovací krém, protože jsme vystaveni slunečním paprskům i ve chvíli, kdy se slunce schovává za mrakem. Bez ohledu na počasí se tedy vyplatí zařadit mezi ranní kosmetiku ta-ké náš vlastní ochranný hydratační krém SPF 30.

 

H2O je ta správná cesta

O důležitosti vody a celkové hydrataci organismu určitě víte. Po probuzení tělo potřebuje doplnit zásoby vody, kterou během spánku spotřebovalo, a přidáním vody k rannímu jídlu udržíte příjem tekutin na té správné hladině. Pokud jste dehydratovaní, nemůžete se cítit dobře. Experimentujte s příjmem tekutin, zkuste ochucenou vody, která vás ráno pomůže nastartovat. Skvělým příkladem může být bylinný nápojový koncentrát z aloe s příchutí manga, kterým dodáte vodě osvěžující citrusové tóny. Zařaďte velkou sklenici vody po probuzení mezi své každodenní zvyky. 

 

Dopolední cvičení 

Ráno je perfektní doba na cvičení, kterým se udržíte ve zdravé formě. Vyhraďte si čas na rychlou ranní procházku, desetiminutové cvičení, nebo i pár okruhů kolem bloku na kole. Nic vám nedodá více energie než lepší nálada po cvičení a s tím spojený mladistvý, roz-zářený vzhled, se kterým je začátek každého dne hned veselejší. Přestaňte posouvat budík. Postavte ho na druhou stranu místnosti, abyste museli vylézt z postele, než ho vypnete. Zní to jako noční můra, že? Až si z toho ale uděláte zvyk, nebudete si tento způsob vstávání moci vynachválit.

Začněte každý den těmito zvyky a ráno se stane vaší nejoblíbenější částí dne. Péče o tělo a pokožku je velmi důležitá. Pamatujte si, že nejzdravější tělo a nejzdravější pokožka jsou vždy nejkrásnější.

 

O’Neil, C, et al. Vliv snídaně na zdraví: Definice a charakteristiky kvalitní snídaně. J Acad Nutr Diet.2014 Dec;114