Vytvořte si plán zdravého životního stylu, který vám vyhovuje

Autor: Herbalife Nutrition

Pokud jde o formu a zdraví, k vašemu celkově dobrému pocitu může přispět mnoho faktorů. Od výživy a odpočinku, přes množství stresu a práce až po genetiku a další. A toto je jen několik z mnoha věcí, které mohou vaše osobní výsledky ovlivňovat.

Chcete-li být zdravější a aktivnější, je to dlouhodobá změna životního stylu, k níž musíte směřovat každý den. Začněte už dnes, zaměřte se na menší oblasti každodenního života a zkuste změnit jeden zvyk denně. 

Tady je pár tipů, které vám pomůžou v začátcích!

 

Nejdůležitější je rovnováha

Čím víc aktivní jsme, tím důležitější je pro naše tělo odpovídající množství živin, abychom mohli i nadále být tou nejlepší verzí sebe sama! To znamená mimo jiné dostatečnou hydrataci a vyvážená jídla ve vhodnou dobu. Zkuste si vést deník, do kterého si budete zaznamenávat denní příjem živin a každý týden si budete dělat poznámky o tom, jak se cítíte.

 

Spánek je priorita

Kvalitní spánek je klíčovou součástí zdravého a aktivního životního stylu. Umožňuje tělu odpočívat, regenerovat a zotavit se po každodenních činnostech. Snažte se spát 6-8 hodin a dbejte na lepší spánkovou hygienu.

 

Svačte chytře

Mnozí z nás přežívají dny díky svačinkám, ale mnoho z nich obsahuje malé množství živin a hodně kalorií! Svačte chytře a změňte potraviny na zdravější verze vašich oblíbených dobrot, které uspokojí vaše chutě bez přidaných kalorií!

 

Dělejte si týdenní přehled

Je jasné, že moderní život může být stresující. Udělejte si přehled o tom, co se během vašeho týdne děje a jak trávíte čas. Může vám to pomoci najít skryté nevyužité chvilky, o nichž jste dosud nevěděli!

 

Posouvejte se ke svým cílům

V mnoha zemích je minimální doporučená doba cvičení 30 minut denně. Jestli si chcete zlepšit formu, musíte si najít čas. Vyčleňte si každý den 45-60 minut, kdy se zahřejete, zacvičíte si a vychladnete. Jako inspiraci do začátku můžete využít tato zábavná domácí cvičení. 

 

Životní styl, který vám sedne

Každý člověk je jiný tělesný typ, který na cvičení a změny životního stylu reaguje jinak. Vytvořte si plán zdravého a aktivního životního stylu na základě toho, co vás osobně baví. Na cvičení si vyberte denní dobu, která vyhovuje vašemu rozvrhu, a hledejte způsoby, jak do každodenního života začlenit dobrá osobní rozhodnutí.

 

Vnímejte své emoce

To, jak sami sebe vnímáme, může ovlivnit, kolik máme energie, kolik úsilí jsme schopní věnovat různým činnostem, a jaké máme výsledky. Podpořte své sebevědomí tím, že si sepíšete cíle v oblasti zdraví, své pocity a každý den pět pozitivních věcí sami o sobě. Pomůže vám to zůstat pozitivní, pokud jde o dosahování cílů: a to i ve dnech, kdy se vám plán nepodaří dodržet.

 

Neporovnávejte se a nezoufejte

Je přirozené, že se srovnáváme s ostatními. Když se necháváme inspirovat pokrokem kamaráda, může to být silně motivační a může nám to pomoci na cestě k vlastním cílům, mezi inspirací a pocitem