Pět zábavných fitness výzev, které můžete dělat doma

Autor: Herbalife Nutrition

Cvičení doma může začít rychle nudit: zvláště pokud děláte to samé cvičení každý den. Rozhodli jsme se přijít s pěti fitness výzvami, které provětrají váš tréninkový režim, otestují vaše atletické schopnosti a vnesou zábavu do vaší domácí tréninkové rutiny! Zkuste praktikovat jeden nebo více z následujících cviků po následující dva týdny a pozorujte, jak vaše tělo vypadá/cítí se.

 

Dotkněte se prstů na nohou:

Dotknout se prstů na nohou je sice jednoduchý, ale zároveň účinný způsob, jak se zchladit po cvičení. Je to také skvělý protahovací cvik, pokud pracujete z domova a cítíte se poněkud ztuhlí. Snažit se dotknout prstů na nohou může pomoci ohebnosti vašich kloubů a svalů, aktivuje zadní svaly stehen, a může dokonce pomoci i ke zmírnění bolesti beder!

Po následující dva týdny se zkuste jednou nebo dvakrát denně dotknout prstů na nohou. Pozorujte, jak daleko můžete jít a jak se vaše tělo cítí.

 

Výskoky z lehu:

Výskoky z lehu mohou vypadat jednoduše, ale zvládnout je je těžké! Nejen že jsou zábavné (a působivé na pohled), ale také posilují klíčové svaly na vašich rukou, nohou a zlepšují vaše koordinační schopnosti. Zapojte svého vnitřního Maradonu a uvidíte, kolik výskoků z lehu dokážete udělat každý den po následující 2 týdny!

 

Plank (prkno):

Planky jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zlepšit vaši stabilitu, postoj a flexibilitu. Je jednoduché je zapojit do vašeho tréninkového režimu a je to vynikající způsob, jak posílit vaše tělo. Proč si po následující dva týdny nedát denní plankovou výzvu? Začněte s držením v planku po 30 sekund a každý den zvyšujte o 10 sekund. 

 

Hula hooping (kroužení s obručí):

Hula hooping se v poslední době stalo fitness trendem a lekce hula hoopingu se objevují ve městech po celém světě. Není to pouze zábava, ale také fantastický kardio trénink, pomocí kterého můžete spálit tolik tuku jako na běžeckém pásu anebo posílit vaše záda. Hula hooping může také zlepšit vaši pohyblivost tím, že posiluje břišní svaly, šikmé břišní svaly, boky a bedra. 

Pokud chcete vidět výsledky, doporučujeme tohle cvičení provádět alespoň 10 minut denně.

 

Vytancujte to!

Dalším zábavným způsobem, jak zůstat aktivní, je tancování! Nemusíte se učit komplikované tance jako je salsa nebo rumba, neboť existuje celá škála kratších tanečních kroků, které se můžete naučit online a pomocí aplikací jako je TikTok. Tak se ukažte a uvidíte, kolik kroků se naučíte v následujících dvou týdnech!

Těchto našich pět fitness výzev můžete praktikovat sami, anebo začít mini turnaj s kamarády přes video hovory. Cílem je trénovat a časem se zlepšovat, zatímco posilujete svoje tělo a bavíte se!