Muffiny se sušenými rajčaty a pečenou paprikou

Autor: Herbalife Nutrition

Přestože se blíží doba dovolených, budeme se muset letos omezit. To ale neznamená, že nemůžeme zařadit exotické chutě alespoň do vaření. Kdo by odolal kombinaci rajčat a čer-vené papriky, zvláště když se jejich chutě snoubí ve vynikajícím muffinu! Tomuto receptu dodá skvělou rajčatovou chuť polévkový základ Gourmet Tomato Soup a díky směsi PDM poskytnete tělu potřebnou denní dávku proteinu.

Porce: 12
Složení:
  • 75 g chlebové mouky
  • 75 g ovesných vloček
  • 1 porce (28 g) PDM
  • 2 porce (64 g) Gourmet Tomato Soup
  • 2,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce nasekané pažitky
  • 100 g nastrouhaného sýra (třeba čedaru)
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 ml vody
  • 100 g smíchaných sušených rajčat a nakrájených pečených paprika
Návod na přípravu:
  1. Předehřejte troubu na 180 C. 
  2. Rozmístěte košíčky na muffiny do 12 prohlubní v muffinovém plechu.    
  3. V míse smíchejte mouku, vločky, PDM, Gourmet Tomato Soup, prášek do pečiva, na-sekanou pažitku, nastrouhaný sýr, pepř a sůl. 
  4. V další misce vyšlehejte vajíčka s olivovým olejem, přidejte vodu, sušená rajčata a papriky. 
  5. Ve středu suchých ingrediencí si připravte důlek a vlijte tekutou směs. Opatrně, ale důkladně zamíchejte, dokud nevznikne těsto. 
  6. Lžící rozdělte těsto do 12 košíčků a pečte ve středu předehřáté trouby přibližně 23–25 minut, dokud muffiny nenabydou, nebudou zlatavé a propečené. Vyndejte je z trouby a před podáváním nechte vychladnout. 

 

Tip: Pokud chcete změnu, můžete pažitku nahradit 2 lžičkami nasekaného tymiánu nebo rozmarýnu.

Živiny na porci:
Energie (kcal) Tuk (g) Sacharidy (g) Cukry (g) Vláknina (g) Bílkoviny (g)
V jedné porci 171 9 13 2 2 9

* Plnou výživovou hodnotu našich produktů využijete pouze v případě, že je připravíte dle návodu uvedeného na etiketě produktu. Vezměte prosím na vědomí, že pokud použijete produkty Herbal-ife Nutrition v receptu při vysoké teplotě, množství některých vitamínů v hotovém pokrmu se může snížit oproti hodnotě uvedené na etiketě.