5 cviků s židlí na doma

Autor: Herbalife Nutrition

Všichni víme, že dlouhé sezení není dobré pro naše tělo, postoj ani zdraví. Teď, když víc z nás pracuje z domova a nechodíme tolik do kanceláře, může být náročné udržovat se v kondici a cvičit tolik, jak bychom chtěli.

Vyzkoušejte tyto jednoduché a efektivní cviky v čase mezi schůzkami, telefonáty nebo pracovními úkoly v pohodlí svého domova.

 

Mini kliky na triceps

Posilujte horní paže tímto jednoduchým, ale velice účinným cvikem! Položte ruce na okraje židle na šířku ramen. Sklouzněte zadkem ze židle a podepřete se na natažených pažích. Pomalu paže ohýbejte v loktech tak nízko, jak můžete, záda držte blízko židle. Zvedněte se zpět do výchozí pozice. Opakujte 20krát.

 

Y-Press

Vytvarujte si silnější ramena a získejte lepší držení těla díky tomuto cvičení, které je vhodné i ke stolu. Začněte tím, že se posadíte na kraj židle s činkou v každé ruce, budou zvednuté do úrovně ramen, dlaně směřují vpřed a lokty jsou u těla.

Natáhněte paže pohybem vzhůru a od sebe, takže vaše tělo vytvoří tvar písmene Y. Vraťte se do výchozí pozice a opakujte 15krát až 20krát.

 

Prkno na židli

Vyrýsujte a zpevněte svaly středu těla díky této variaci na klasický cvik. Začněte tím, že si položíte předloktí na židli, ruce se vzájemně dotýkají. Nohy natáhněte, s prsty opřenými o zem. Stáhněte břišní svaly vtažením pupíku směrem k páteři. Vaše tělo musí být od hlavy až k prstům rovné, boky nesmí být zdvižené ani propadlé. V této poloze vydržte 45 sekund a nezapomínejte dýchat!

 

Bulharský dřep

Získejte silnější nohy a pevnější břišní svaly díky bulharským dřepům! Postavte se před židli. Levou nohu si nártem položte na židli za sebou. Pravou nohu pokrčte v koleni, až se levé koleno téměř dotkne země. Záda mějte rovná a ruce na bocích. Pravou nohu natahujte a vraťte se do výchozí pozice. Opakujte 20krát. Vyměňte nohy. Na židli za sebou si položte pravou nohu a stejný cvik proveďte 20krát. 

 

Sedy lehy na židli

Sedy lehy jsou skvělé na posílení svalů středu těla, ohybačů kyčlí a spodních zad! Začněte vleže na zádech a nohy si dejte na židli. Ruce sepněte za hlavou, lokty jsou pokrčené a směřují ven. Zhluboka se nadechněte, vtáhněte pupík směrem k páteři a zvedněte se ke stehnům. Pohyb by měl být hladký a plynulý, lýtka a paty zůstávají na židli. Vraťte se na zem do výchozí pozice. Opakujte 10krát.