Aloe vera pro zklidnění a osvěžení pokožky

Autor: Herbalife Nutrition

S příchodem léta nastává i období žabek, slunečních brýlí, grilů, letních šatů a ledových drinků za dlouhých klidných večerů. Léto se jistě nejpříjemněji tráví někde v parku nebo doma na zahradě, nicméně celodenní pobyt na slunci se neblaze podepisuje na naší pokožce.

Aloe vera je přírodní prostředek, který uklidňuje pokožku, zvlhčuje ji a zabraňuje vysychání. Jedná se o sytě zelenou rostlinu s dužnatými listy původem z Arabského poloostrova, která roste v tropických, subtropických nebo suchých klimatických oblastech po celém světě. 

Protože nevyžaduje přílišnou péči, dá se skvěle pěstovat i v květináči jako pokojová rostlina. Aloe vera však není pouze hezká rostlina. Obsahuje gel, který se používá v mnoha kosmetických a pleťových produktech, jako například v našem jemném, zklidňujícím a vysoce hydratačním gelu Herbal Aloe. 

Gel z aloe vera obsahuje řadu antioxidantů, včetně vitaminů C a E. Tento gel pokožku hydratuje a zvlhčuje, poskytuje jí ochranu a působí léčivě. Gel můžete získat buď přímo z rostliny seškrábnutím z ulomených listů a aplikovat jej přímo na pokožku, anebo lze využít produktů obsahujících aloe vera.

 

V současné době lze aloe vera nalézt v celé řadě kosmetických produktů. Často se používá v kombinaci s dalšími pleti prospěšnými ingrediencemi, jako je olivový olej nebo africké bambucké máslo, které najdete i v našich dermatologicky testovaných a zvlhčujících krémech na ruce, v tělovém mléku, sprchových gelech a mýdlech řady Herbal Aloe.

Posilující šampon a kondicionér Herbal Aloe je bez parabenů a sulfátů, zato však obsahuje hydrolyzovaný pšeničný protein, který vašim vlasům dodá pevnost, lesk a zdravý vzhled.*

Aloe vera lze využívat i mimo letní sezónu. Jeho účinky jsou blahodárné po celý rok:

  • léčení menších řezných ran a lehčích popálenin 
  • zklidnění podrážděné pokožky  
  • hydratace pokožky v rámci běžné péče o pleť     
  • zvlhčení suché pleti

 

Neváhejte! Dopřejte své pokožce trochu něhy, lásky a péče – ať v létě nebo kdykoli během roku.

 

* Pouze v kombinaci s posilujícím kondicionérem, nikoli v případě neošetřených vlasů. Výsledky převzaty ze studie o posilování a lámavosti vlasů. Průměrná hodnota získaná z kombinovaného testu provedeného nezávislou výzkumnou laboratoří na „poškozených“ vlasech. Byl porovnáván počet zlomených vlasů před použitím a po použití posilujícího šamponu a kondicionéru Herbal Aloe.